İnsan vücudunda sürekli sıyrılan ve pullarla kaplanan açık pembe oluşumlar şeklinde kendini gösterir. Sedef hastalığının en yaygın bölgeleri eller, dirsekler ve kafa derisidir.
Bu hastalığa dayanılmaz bir kaşıntı eşlik ediyor. Hasta sadece fiziksel acılardan değil aynı zamanda manevi acılara da muzdariptir. Kafadaki kızarıklıklar özellikle manevi açıdan rahatsız edicidir çünkü kıyafetlerin altına gizlenemez.
Erkekler ve kadınlar eşit derecede hastalığa maruz kalır. Hastalığın ilk sinyalleri genellikle 20 yaşından önce ortaya çıkar, ancak hastalığın 50 yaşdan sonrada kendini hissettirdiği durumlar da vardır.
Şu anda sedef hastalığının gelişiminin nedenleri sorusuna kesin bir cevap yok. Birkaç varsayım var.
Sedef hastalığı zayıf bir bağışıklık sistemi ile şiddetlenir, bu nedenle bir otoimmün hastalığa ait edilebilir. Çeşitli nedenlerle vücudu koruyan hücreler cildin üst katmanlarını istila ederek iltihaplanmaya neden olur. Bu, epidermisteki hücrelerin hızlı bölünmesine ve üremesine yol açar.
Bu, epitel hücrelerinin bozulmuş büyümesi ve bölünmesinden kaynaklanan bir hastalıktır.Bu nedenle bağışıklık hücreleri, hastalıklı cilt hücrelerine saldırmaya başlaması nedeniyle.
Hastalığın kronik olması nedeniyle sedef hastalığı aniden ortaya çıkıp kaybolabilir. Bilim adamları bu hastalığın bulaşıcı olmadığını kanıtladılar, yani. bulaşıcı değildir.
Ayrıca hastalığa neden olan bir süre faktör vardır ve daha sıklıkla bu bir arada meydana gelir.
- Genetik yatkınlık, yani. Ebeveynler bu hastalıktan muzdaripse, aynı semptomları olan bir çocuğa sahip olma olasılığı çok yüksektir.
- "Şeffaf" cilt. Yağlı cilde sahip insanlara göre ince ve kuru cilde sahip kişilerin sedef hastalığına yakalanma olasılığı daha yüksektir.
- Alkol içeren solüsyonlar, kimya, kozmetik ürünlerle sıklıkla temas eden kişilerin sedef hastalığına yakalanma olasılığı daha yüksektir.
- Aşırı temizlik cildin koruyucu işlevlerini azaltır. Sabun ürünlerinin sık kullanımı cildin koruyucu tabakasını yıkar ve gözle görülemeyecek kadar küçük çatlaklar bırakır.
- Alkol ve sigaranın bir bütün olarak vücut üzerinde derin bir etkisi vardır. Deri besin almayı durdurur ve kan akışı zarar görür.
- Birçok ilaç sedef hastalığına neden olabilir.
- Sedef hastalığının mantar tarafındanda tetiklendiği durumlar vardı.
- Şiddetli stres aynı zamanda sedef hastalığının başlamasının nedenidir.
- Sık yaralanmalar da hastalığın başlangıcını tetikleyebilir.
- Alerji durumlarIda sedef hastalığının alevlenmesini artırır.